Dačić: Širiti istinu o Jasenovcu

© Tanjug / Dimitrije GolIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se zločini počinjeni u Drugom svetskom ratu, a posebno u logoru Jasenovac, nikad neće i ne smeju zaboraviti i da istina o tome treba da se širi u svim institucijama koje treba da beleže i pamte zločine.

Ivica Dačić je na svečanoj akademiji povodom obeležavanja Međunarodnog dana Holokausta istakao da su zvaničnici Hrvatske te aktivnosti Srbije dočekali negativno, maltene „na nož“.

Ovo nije usmereno ni protiv Hrvatske, ni protiv bilo koje druge zemlje na svetu, nego protiv revizije istorije, rekao je Dačić.

Kako je naglasio, Srbija je protiv revizije istorije u tom slučaju, isto kao i kad su u pitanju pokušaji da se u zemlji saradnici okupatora „promovišu u heroje“.

Treba da dignemo glas protiv revizije istorije, jer ako to ne uradimo, istorija se, nažalost, može ponoviti, upozorio je Dačić.

On je preživelim zatočenicima logora i potomcima žrtava Holokausta poručio da nisu sami i prepušteni zaboravu i da će Srbija učiniti sve u borbi protiv revizije istorije i oživljavanja neonacističke i neoustaške ideologije u regionu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala