Nemački mediji: Rusija — NATO 1:0

© Sputnik / The Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaLansiranje najnovije rakete "Avangard"
Lansiranje najnovije rakete Avangard - Sputnik Srbija
Pratite nas
NATO se našao u komplikovanoj situaciji nakon saopštenja SAD da izlaze iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa i recipročnog odgovora Rusije na tu odluku, što je postao važan „politički uspeh“ Vladimira Putina, navodi se u članku novinara Aleksandra Vila „Rusija — NATO 1:0“, koji je objavljen u nemačkom listu „Nordvest cajtung“.
Lansiranje Kalibara - Sputnik Srbija
Rusija može odgovoriti Americi „kalibrima“

„NATO se nalazi na korak od raskola po pitanju modernizacije oružja. Politički pejzaž Nemačke je takođe dao pukotinu“, naveo je novinar.

On je podsetio da je premijer Donje Saksonije Štefan Vajl izjavio da je „potrebno novo kretanje u zaštiti mira“.

Sa svoje strane, generalni sekretar Socijaldemokratske partije Nemačke Lars Klingbajl smatra instalaciju američkih raketa u Evropi kao odgovor na navodno rusko kretanje „pogrešan put“ i ne slaže se sa politikom lidera dveju država.

Podsetimo, nedavno su SAD, a potom i Rusija, objavile da izlaze iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija odgovoriti istom merom na odluku SAD o istupanju iz Sporazuma, tako što će i sama obustaviti svoje učešće u njemu. Rusija počinje naučno-istraživačke radove na stvaranju novih vidova raketa.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala