Masimo Savić: Žene ne vole da ih biju (video)

© SputnikMaša Radović i Masimo Savić
Maša Radović i Masimo Savić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski pop muzičar Masimo Savić, uoči koncerta koji će održati u Beogradu 14. februara, otkriva za Sputnjik zašto voli da nastupa baš na taj datum, zbog čega nikad ne bi otpevao duet sa nekim političarem, ali i koja njegova pesma ga najbolje opisuje.

Sa velikanom jugoslovenske pop scene razgovarali smo i o tome kako vidi jedinstveni kulturni prostor na teritoriji nekadašnje zemlje. Na pitanje da li je zadatak umetnika da mire region, Savić odgovara da se to podrazumeva.

„Umetnik koji ima desničarska shvatanja ne može biti umetnik. Umetnik koji govori o nacionalizmima, o šovinizmima za mene nije umetnik. Da li ste čuli za nekog nacistu koji je bio strahoviti slikar? Ja ga ne znam. Hitler je probao da bude slikar — bio je očajan. Umetnost za sebe veže jedno svetsko, univerzalno razmišljanje“.

Naš sagovornik ističe da umetnost i loše stvari ne idu zajedno i da se on uvek trudio da miri nacionalizme i šovinizme.

„Za vreme prošlog rata držao sam se po strani. Jednostavno se nisam izjašnjavao o svemu što se događa, jer je bilo preružno da čovek uopšte opiše šta je to i šta se to događa na ovim prostorima. Međutim, vrlo sam zadovoljan da i dalje mogu živeti onu zemlju koju sam živeo nekad. I dalje imam koncerte u Makedoniji, u Crnoj Gori, u Sloveniji, u Bosni, u Srbiji, u Hrvatskoj. Ja i dalje živim onu zemlju koje više nema. Mi smo osuđeni jedni na druge. Kada radim proizvod za Srbiju, ne moram stavljati prevod. Kada na srpski film stave u Hrvatskoj titl ili u Srbiji titl na hrvatski film, meni je to kriminal. Meni je to opet izazivanje ludila“, ocenio je Masimo za Sputnjik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala