Iran: Objavljen snimak lansiranja nove krstareće rakete (video)

© Sputnik / Anton Bыstrov / Uđi u bazu fotografijaModeli raketa i nosača raketa u muzeju "Islamske revolucije i svete odbrane" u Teheranu
Modeli raketa i nosača raketa u muzeju Islamske revolucije i svete odbrane u Teheranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Irana objavilo je snimak na kojem se navodno vidi lansiranje nove krstareće rakete, čiji je domet veći od 1.300 kilometara.

Iranski ministar odbrane Amir Hatami rekao je da je raketa pogodila metu tokom današnjeg testa, nakon što je letela 1.200 kilometara.

Teheran - Sputnik Srbija
SAD: Iran – ključna pretnja za Bliski istok

Pozivajući se na iransku državnu televiziju, mediji su ranije preneli da je ta zemlje predstavila novu krstareću raketu, dometa od 1.300 kilometara, u vreme kada Iran prikazuje svoja dostignuća tokom proslava 40. godišnjice Islamske revolucije. 

„Sa dometom od više od 1.300 kilometara, toj krstarećoj raketi potrebno je veoma malo vremena da bude spremna i može da leti na maloj nadmorskoj visini“, rekao je Hatamani u obraćanju koje je prenosila državna televizija. 

On je kazao da nova raketa zemlja-zemlja, pod nazivom „Hovejze“, pripada porodici krstarećih raketa „Sumar“. 

Zapadni stručnjaci tvrde da Iran često preuveličava svoje sposobnosti naoružanja, ali zabrinutost zbog njegovih balističkih raketa dugog dometa ipak postoji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala