Bolton kritikovao Madura zbog pomoći Kubi posle tornada

© REUTERS / Jim YoungSavetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton drži u ruci beleške na brifingu u Beloj kući
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton drži u ruci beleške na brifingu u Beloj kući - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton kritikovao je u subotu odluku predsednika Venecuele Nikolasa Madura da uputi pomoć stradalima u naletu tornada na Kubi, izjavivši da na taj način Maduro „kupuje sebi podršku“.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom zvanične posete Kubi - Sputnik Srbija
Vojni ekspert: Odgovor Rusije Americi mogao bi da bude baza na Kubi

„To je još jedan primer kako Maduro kupuje podršku iz inostranstva. Umesto da pomaže svom narodu, Maduro više voli da pomaže svojim pokroviteljima na Kubi. SAD su spremne da podrže legitimnu vladu Venecuele“, napisao je Bolton na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Venecuele Nestor Reverol izjavio da je Maduro na Kubu uputio specijalnu tehniku radi pomoći u raščišćavanju puteva, kao i materijale za izgradnju i obnavljanje kuća nakon tornada koji se obrušio na Havanu. 

Ranije je saopšteno da je u naletu tornada poginulo četvoro ljudi, a da je 195 osoba povređeno. Više od 1.200 zdanja je delimično ili potpuno srušeno.

Predsednik opozicionog parlamenta Venecuele Huan Gvaido je 23. januara proglasio sebe privremenim šefom države, a SAD i niz drugih zemalja su saopštile da ga priznaju kao zvaničnog lidera Venecuele. Aktuelni predsednik Nikolas Maduro je sebe nazvao ustavnim predsednikom, a Gvaida „marionetom SAD“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala