Kremlj: Partneri u Venecueli su Maduro i njegova Vlada

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija Huana Gvaida smatra predsednikom Skupštine, a ne šefom države, kao i da su partneri Moskve u Venecueli Nikolas Maduro i njegova Vlada.

Tim rečima je Peskov prokomentarisao nedavnu izjavu Gvaida da će smena vlasti u Venecueli ići naruku njenim najvećim trgovinskim partnerima — Moskvi i Pekingu.

Opozicioni lider Venecuele Huan Gvaido obraća se medijima nakon mise u Karakasu - Sputnik Srbija
Gvaido: Promena vlade bi išla naruku Rusiji i Kini

„Stvar je u tome što je gospodin Gvaido predsednik Skupštine, on za nas nije šef države, mi ne priznajemo taj njegov status. Za nas je predsednik gospodin Maduro, koji je zajedno sa Vladom te zemlje naš partner“, istakao je Peskov.

Portparol Kremlja je rekao i da Moskva za sada nije dobila nikakvu poruku od samoproglašenog venecuelanskog lidera.

„U slučaju da dobijemo njegovu poruku izučićemo je“, kazao je Peskov.

On je izrazio nadu i da će Rusija, nezavisno od razvoja situacije u Venecueli, očuvati trgovinsko-ekonomske odnose sa tom zemljom koji su izuzetno razvijeni.

Peskov se osvrnuo i na pitanje prodaje venecuelanskog zlata, te je rekao da Rusija sa tim nema nikakve veze, ali da Venecuela ima suvereno pravo da sa svojim zlatom raspolaže kako joj je volja.

„Nisu mi poznati nikakvi pregovori po tom pitanju. U svakom slučaju, Venecuela ima suvereno pravo da raspolaže svojim zlatom kako želi. To je unutrašnje pitanje Venecuele“, zaključio je portparol Kremlja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala