Ledeni talas u SAD odneo najmanje 15 života

© AP Photo / Robert F. BukatyNajugroženiji u ledenom talasu u SAD su beskućnici
Najugroženiji u ledenom talasu u SAD su beskućnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zimska oluja, koja je severoistoku SAD donela obilan sneg i jake mrazove, odnela je u državi Njujork najmanje tri ljudska života, a moguće je da je žrtva ledenog talasa i jedan beskućnik čije je telo pronađeno na autobuskom stajalištu u Bafalu. Prema ranijim podacima, ledeni talas koji je pogodio Srednji zapad od subote je odneo 12 života.

Dva muškarca su poginula dok su čistili sneg, a još jedan muškarac (59) smrtno je stradao kada je njegovo vozilo udarilo u snežni nanos i zabilo se u stub u okrugu Livingston, saopštila je državna policija, prenosi AP.

Autopsijom će biti utvrđeno da li je žrtva hladnoće i beskućnik čije je beživotno telo pronađeno, ili je uzrok njegove smrti nešto drugo.

​Sneg je nastavio da pada u zapadnim oblastima države Njujork, praćen vetrovima jačine veće od 48 kilometara na sat, što je otežalo uslove za vožnju, dok je na aerodromu u Bafalu od utorka uveče napadalo više od 50 centimetara snega.

​Arktički uslovi doneli su probleme od Bafala do Bruklina, gde se oko 200 vatrogasaca bori sa požarom koji je izbio u ranim jutarnjim satima u jednog komercijalnoj zgradi, dok se na aerodromu u Nju Džersiju zapalila garaža oštetivši više od 10 vozila, a povređenih nije bilo.

Prema ranijim podacima, ledeni talas, koji je pogodio američki Srednji zapad i doneo rekordno niske temperature, od subote je odneo 12 života i proširio se na severoistočni deo SAD.

Led na Arktiku - Sputnik Srbija
Polarni vorteks – krivac za američko „ledeno doba“

Pojedine osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama povezanim sa vremenskim neprilikama, dok su se neke osobe smrzle na niskim temperaturama, a zvaničnici su u međuvremenu saopštili da su na 85 odsto teritorije SAD zabeležene temperature ispod nule, preneo je Tanjug.

Meteorolozi za vikend prognoziraju toplije vreme, ali to je mala uteha za one koji se suočavaju sa ledenim uslovima, brutalnim udarima vetra i temperaturama koje su se u pojedinim oblastima spustile i na 34 stepena Celzijusa ispod nule.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala