Bela kuća: Dajemo Rusiji poslednju šansu

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp želi da poboljša odnose s Rusijom, ali lopta je sada na Moskvinom delu terena, saopštio je u petak visoko rangirani predstavnik američke administracije.

Konferencija za novinare održana je povodom odluke SAD da od 2. februara obustave svoje obaveze iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa. Odluka Vašingtona obrazložena je time što Rusija navodno narušava odredbe Sporazuma zaključenog 1987. godine. 

„Spoljna politika predsednika (Trampa) je vrlo transparentna. Predsednik je zainteresovan da poboljša odnose s Rusijom… Ali lopta je sada na ruskom delu terena“, rekao je američki činovnik.

On je dodao da je Rusija, ukoliko je zainteresovana za pozitivne odnose sa Zapadom, dužna da prekine dejstva koja vode pogoršanju tih odnosa. 

Takođe, iz Bele kuće je saopšteno da je šestomesečni rok koji je dat Rusiji da se vrati u okvire Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa poslednja šansa za Moskvu.

„To je pitanje međunarodnog prava, poslednja šansa za Rusiju. Od početka razgovora SAD s Rusijom na tu temu, od maja 2013. godine, pokušavali smo da prenesemo Rusiji da je isključivo u njenom interesu da se vrati potpunom i transparentnom poštovanju Sporazuma“, naveo je predstavnik američke administracije. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala