Šta je Tači danas obećao Boltonu i Mičelu

© AP Photo / Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je da je večeras razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džonom Boltonom i pomoćnikom američkog državnog sekretara Vesom Mičelom, poručivši im da je Priština spremna da nastavi dijalog sa Beogradom u cilju postizanja sveobuhvatnog rešenja i pomirenja.

„Razgovarao sam sa Vesom Mičelom. Kosovo je jedinstveno i potpuno svesno istorijske prilike da se postigne konačni, sveobuhvatni, pravnoobavezujući sporazum koji će omogućiti napredak u pomirenju sa Srbijom i naš put ka članstvu u evroatlantskoj porodici naroda“, napisao je Tači na Tviteru.

​RTK je prenela da je Tači Boltonu obećao da će Kosovo ostati odgovorno i da će biti jedinstveno u nastavku dijaloga, kao što je zatražio predsednik Tramp.

„Po podne sam imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, ambasadorom Džonom Boltonom. Razgovarali smo o dijalogu između Kosova i Srbije, kao i o trajnom (večnom) prijateljstvu sa SAD“, napisao je na Tviteru.

Kako je rekao, ubeđen je da će se dijalog uskoro nastaviti i da će se okončati sveobuhvatnim sporazumom, što će rezultirati obostranim priznanjem i učlanjenjem u NATO, EU i UN.

„Kosovo je uvek bilo na strani SAD i naše prijateljstvo biće večno“, napisao je Tači, prenosi Tanjug.

​​Bolton je juče zvao i kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, a kako je rekao potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova, Arijan Đini, tema tog razgovora bile su takse na srpsku robu.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala