Dodik: Arogancija i potpuni fijasko Saveta za sprovođenje mira

© RTRSMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da Upravni odbor Saveta za sprovođenje mira (PIK) nije imao snage da danas kaže da je najavljena inicijativa SDA pred Ustavnim sudom BiH za osporavanje naziva Republike Srpske antidejtonska, već je pokušao da u isti rang stavi sve aktere u BiH, što se na ovom pitanju ne može učiniti.
Petar Ivancov - Sputnik Srbija
Ruski ambasador u BiH: Krajnje je vreme za zatvaranje OHR-a

„Ovo je potpuni fijasko i samog PIK-a, imajući u vidu činjenicu da su Rusi zatražili zasedanje o jednoj temi, a da se arogantnom većinom drugih došlo do postavljanja na dnevni red i nekih drugih pitanja koja nisu bila u samoj inicijativi. To je bilo nekorektno“, istakao je Dodik u izjavi za Srnu iz Brisela.

On kaže da se, u svakom slučaju, videlo da PIK pokušava da relativizuje to pitanje.

„Reč je o klasičnom antidejtonskom pristupu SDA ali, naravno, PIK nije imao snagu da kaže da je to tako. Nisam ni očekivao ništa više“, naveo je Dodik.

Ranije danas, u zajedničkoj izjavi koju nije podržala Ruska Federacija, ambasadori Upravnog odbora PIK-a pozvali su sve strane u BiH da se uzdrže od poteza i retorike koji pozivaju na podele, te da se konstruktivno uključe u formiranje vlasti na svim nivoima, da bi zemlja krenula napred.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala