Vojni ataše Ambasade Venecuele u SAD priznao Gvaida za predsednika

© AP Photo / Fernando LlanoPredsednik Narodne skupštine Venecuele Huan Gvaido na mitingu u Karabaljedi
Predsednik Narodne skupštine Venecuele Huan Gvaido na mitingu u Karabaljedi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojni ataše Ambasade Venecuele u Vašingtonu Hose Luis Silva saopštio je u subotu da „prekida odnose“ s venecuelanskim predsednikom Nikolasom Madurom i pozvao druge članove oružanih snaga zemlje da priznaju Huana Gvaida kao legitimnog predsednika, saopštio je list „Nuevo Herald“.
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obraća se naciji - Sputnik Srbija
Maduro: Mi smo nepokoran narod, vreme državnih prevrata je prošlo

„Kao vojni ataše u SAD ne priznajem Nikolasa Madura kao predsednika Venecuele“, naveo je Silva, a prenosi list.

U sredu su u Karakasu održani masovni protesti protiv aktuelnog predsednika, a istog dana se Huan Gvaido, predsednik venecuelanskog parlamenta, proglasio za privremenog šefa države.

SAD i niz drugih zemalja su priznale Gvaida, nakon čega je Nikolas Maduro objavio da prekida diplomatske odnose sa SAD i zatražio od američkih diplomata da napuste Venecuelu.

Reagujući na zahtev Madura, Gvaido je rekao da će Ambasada SAD ostati u Karakasu. „Američka ambasada i dalje radi u Venecueli, prema nalogu proglašene administracije, zbog toga što smo mi prijatelji svih zemalja sveta“, rekao je Gvaido. 

Ranije je saopšteno da je najmanje 70 saradnika Ambasade SAD u Venecueli zajedno s porodicama krenula ka aerodromu Karakasa nakon zahteva Madura da napuste zemlju. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala