Dan: Knežević platio Milov odmor u Dubaiju

© AP Photo / Kamran JebreiliDubai
Dubai - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević plaćao je privatne račune predsednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića prilikom njegovog boravka u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, od 25. marta do 2. aprila 2011. godine, tvrdi podgorički dnevnik „Dan“.

List navodi je došao do dokumentacije koja to potvrđuje. Radi se o plaćanju hotelskog računa za ekskluzivni sedmodnevni boravak Mila Đukanovića i još jedne osobe u Dubaiju, u hotelu „Van end onli plam“, u sobi 304, koja je kraljevski apartman, a račun je godinu nakon boravka platio Duško Knežević, iz Limasola na Kipru sa adrese Amatusija Bič, piše „Dan“.

Knežević: Sledi cunami, Milo je šef kriminalne hobotnice

Taj dnevnik takođe tvrdi da im je predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević saopštio da je on platio račune. Knežević je ukupno platio 182.875 dirhama, što je prema kursu koji je važio u vreme uplate iznosilo nešto preko 38.098 evra. Apartman 304, prema podacima sa interneta, jedan je od najekskluzivnijih u tom hotelu, koji inače važi za jedan od najprestižnijih u UAE i gde su cene boravka retko kome dostupne.

Predsednik „Atlas grupe“ ranije je optužio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je nameravao da ga poveže sa slučajem pokušaja terorizma i da je zato tada uhapsio vozače njegove „Atlas banke“, zbog sumnje da su na šalterima te banke pokušali da „operu“ 100.000 evra. Knežević je u međuvremenu saopštio da je taj novac bio namenjen za finansiranje DPS-a i da ima dokaz za poreklo novca, a objavio je i snimak koji na to upućuje, piše „Dan“.

Na snimku nastalom u u Kneževićevoj kući, on predaje bivšem podgoričkom gradonačelniku, a danas generalnom sekretaru predsednika države Slavoljubu Migu Stijepoviću koverat u kojem je navodno oko 100.000 evra namenjenih za finansiranje Demokratske partije socijalista.

Specijalno državno tužilaštvo je u međuvremenu zatražilo od policije da proveri gde se nalazi Knežević, a izdejstvovalo je i raspisivanje poternice. Đukanović se povodom svega oglasio tvrdnjama da se radi o neistinitim optužbama, dok je premijer Duško Marković poručio da je „sve u rukama institucija“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala