Ukrajinski predstavnik gurnuo i vređao rusku novinarku u PS SE

© AFP 2023 / FREDERICK FLORINFrancuski predsednik Fransoa Oland obraća se poslanicima u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) u Strazburu
Francuski predsednik Fransoa Oland obraća se poslanicima u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska novinarka Olga Skabejeva oglasila se povodom incidenta, kada ju je poslanik Vrhovne rade i predstavnik ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Borislav Berjoza odgurnuo i izvređao, rekavši da to govori da su na vlasti u Ukrajini huligani i banditi.

Skabejeva se osvrnula i na činjenicu da zapadni mediji i političari o tome ćute, te je ocenila da bi u slučaju takvog incidenta sa novinarom neke druge zemlje situacija bila drugačija.

Savet Evrope - Strazbur - Sputnik Srbija
Ukrajinski poslanik se požalio na rusku novinarku

„Ali u ovakvoj situaciji, oni se ne oglašavaju“, naglasila je novinarka i dodala da je već uputila žalbu novinarskom sekretaru u PS SE.

Skabejeva je takođe istakla da ovaj incident pokazuje pravo lice ukrajinskog rukovodstva. „Ovakvo ponašanje je sebi dopustio predstavnik vlasti, zvaničnik. To nam govori da su u Ukrajini na vlasti banditi i huligani“, istakla je ona.

Podsetimo, tokom intervjua sa potpredsednicom Rade Irinom Geraščenko, Skabejevu je prvo odgurnuo jedan od novinara. Nakon toga, Berjoza je postupio na isti način — ruskoj novinarki je blokirao pristup Geraščenkovoj i sprečio je da postavi pitanje o ruskim državljanima koji su pritvoreni u Ukrajini.

Nakon incidenta, Skabejeva je zamolila ukrajinskog poslanika da objasni svoj postupak, međutim on nije želeo da objasni svoje ponašanje. Umesto odgovora, on ju je pitao zašto Rusija šalje svoje novinare u PS SE ako ne želi da „odustane od Krima“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala