Zašto smo voleli Alana Forda

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom pola veka od nastanka kultnog stripa, o fenomenu ovog satiričnog crnohumornog parodijskog serijala koji je stekao i zadržao kultni status u SRFJ, kao i o preispitivanju pretpostavke da je možda uspeo zato što su mu likovi bili u raspadu, baš kao i zemlja u kojoj smo živeli – razgovaramo sa piscem i strip scenaristom Goranom Skrobonjom.

Zašto smo voleli Alana Forda
O velikoj međunarodnoj izložbi „Na putu oko sveta. Umetnost iz Nemačke“, prvoj međunarodnoj postavci u renoviranom Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, o izboru od 350 radova 94 autora, nastalih od 1949. godine do danas, u emisiji „Orbita kulture“ razgovaramo sa jednim od kustosa izložbe Matijasom Vincenom.

Slušajte nas i saznajte za koliko je remek-dela s potpisom velikih srpskih slikara postala bogatija Moderna galerija Valjevo i kada počinje realizacija dugo željenog projekta – muzeja fantastike.

Naša gošća je i ugledna televizijska kritičarka Branka Otašević, autorka knjige „Ekran kao ogledalo“, zbrike kritika koja je svojevrsno svedočanstvo vremena, a koju je nedavno objavila Radio-televizija Srbije.

Ko će od muzičkih virtuoza nastupiti na jubilarnom 20. „Gitar art festivalu koji će biti održan od 12. do 17. marta u Beogradu, saznajemo od direktora festivala Boška Radojkovića.

Otkrijte i šta će pred publikom beogradskog „Madlenijanuma“ pevati naš proslavljeni tenor Zoran Todorović, koji gala koncertom, zakazanim za 8. februar, obeležava 25 godina umetničkog rada.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala