Crveni meteo-alarm u Srbiji, pašće novih 40 centimetara snega

© AP Photo / Darko VojinovicSneg u Beogradu
Sneg u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U većem delu zemlje na snazi je crveno meteo-upozorenje, jer se tokom noći i ujutru očekuju obilne snežne padavine. Zbog snega koji pada u većem delu zemlje saobraćaj je usporen i otežan. Putari su spremni, ali najavljeno je i do trideset centimetara snega, prenosi RTS.

Najavljuje se da će pasti novih 15 do 30, a ponegde i više od 40 centimetara snega. Moguće je i stvaranje snežnih nanosa. Prestanak padavina očekuje se sutra po podne. Jutarnja temperatura će biti od minus pet do jedan, dnevna od minus dva do tri stepena. Zbog snega u Beogradu koji neprekidno pada nekoliko sati, saobraćaj je bio usporen, a u pojedinim delovima grada ulice su bile gotovo potpuno blokirane zbog preprečenih autobusa. 

Zbog snega i kolapsa u saobraćaju, mnogi su kasnili na posao. Prvi časovi u beogradskim školama bili su u okrnjenom sastavu — sa manjim brojem učenika i profesora. Pojedine gradske linije su bile skraćene, a bilo je i zastoja tramvaja i trolejbusa. 

U Beogradu se očekuje povećanje snežnog pokrivača od 15 do 30 centimetara, a temperatura do minus jedan stepen.

Svi magistralni putevi su prohodni. Zbog najavljenih novih snežnih padavina, u Ivanjici je i dalje na snazi vanredna situacija.

Zbog snega i smanjene vidljivosti jutros se u Rudovcima kod Lazarevca, prevrnuo autobus koji je prevozio radnike „Kolubare“. Povređene su tri osobe. Prema poslednjim informacijama, u proteklih 11 sati u Beogradu su se dogodile 52 saobraćajne nesreće. U sudaru dva gradska autobusa u Novom sadu povređeno je 10 osoba.

U „Putevima Srbije“ tvrde da su sve važnije saobraćajnice prohodne. Na terenu je 2.200 putara sa više od 1.200 vozila, kamiona i mašina za čišćenje snega. Obilnije snežne padavine očekuju se do subote u većem delu zemlje. Zato će saobraćaj biti usporen.

Vozačima apel da prilagode brzinu otežanim uslovima vožnje, uz obavezno korišćenje zimske opreme. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala