Crnogorski tužilac: Ja deo Đukanovićeve hobotnice? Fejk njuz!

© Pres centarMilivoje Katnić
Milivoje Katnić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić održao je danas konferenciju za medije, na kojoj je saopštio da je postupak za raspisivanje međunarodne potjernice za predsjednikom „Atlas grupe“ Duškom Kneževićem u toku i da su podaci dostavljeni centrali Interpola.
Instagram Crna Gora - Sputnik Srbija
„Instagramske bombe“ tresu Crnu Goru

„Ne znam koje državljanstvo (Knežević) ima. Znam da sjedi u jednoj loži u Londonu i da vjeruje da će ga ta loža zaštititi. Znajući moralne principe te lože, nijedan pripadnik kriminalne organizacije tamo ne može ostati“, saopštio je Katnić.

Na pitanje da ga optužuju da je dio kriminalne hobotnice Mila Đukanovića, Katnić je odgovorio da su u pitanju „lažne vijesti“.

„Svako ko očekuje pomoć ili da će njegove misli iz daljine imati određeni efekat, on će to raditi. Knežević nažalost ima podršku medija, jer misle da će dobiti gledalaštvo. Međutim, postoji mjerilo šta javnost treba, a šta ne treba da zna, svima je poznato da je to ’fejk njuz‘“,kazao je Katnić.

Na pitanje da li Tužilaštvo istražuje odakle novac za izgradnju vile na Gorici, za koju Knežević tvrdi da je u vlasništvu Đukanovića, Katnić je odgovorio:

„Apelovao sam da budete oprezni kad stavljate na teret određena krivična djela, jer se tad nanosi ogromna šteta našoj tradicionalnoj Crnoj Gori. U odnosu na Đukanovića nema sumnje da je u bilo čemu učestvovao“, kazao je Katnić.

Logo Interpola u sedištu međunarodne policijske organizacije u Lionu u Francuskoj - Sputnik Srbija
Crna Gora podnela Interpolu zahtev za raspisivanje poternice za Duškom Kneževićem

Upitan da li Knežević može da bude zaštićeni svjedok, Katnić je odgovorio da ne može dok god je „organizator kriminalne grupe“.

Na pitanje da li će povodom optužbi Duška Kneževića saslušati i predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića, SDT je saopštio:

„Knežević tvrdi da sam ja član kriminalne organizacije, a to nije tačno. Da bi tužilaštvo reagovalo, treba da postoji određen stepen sumnje da je izvršeno krivično djelo.“

Katnić je takođe potvrdio da nema namjeru da otvori krivični postupak protiv bivšeg viceguvernera Centralne banke Crne Gore Velibora Miloševića, za koga Knežević tvrdi da ga je reketirao kako bi frizirao finansijske izvještaje „Atlas banke“, priloživši na uvid javnosti snimljene telefonske razgovore sa Miloševićem.

„Nema krivičnog djela reketiranja na osnovu onih saznanja koja imamo. Teško da član kriminalne organizacije može reketirati organizatora“, odgovorio je Katnić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala