Prvi put predstavljen ruski teški dron „Ohotnik“ (foto)

Pratite nas
Na internetu se pojavila prva fotografija na kojoj se verovatno nalazi ruska teška udarna bespilotna letelica „Ohotnik“, prenosi „Rosijska gazeta“.

Pomenuta fotografija je postavljena na Tviter, a list prenosi da je krilata mašina sa specijalnim senzorima, konstruisana po šemi „letećeg krila“ verovatno fotografisana na jednom od aerodroma. U komentarima fotografije na Tviteru primećeno je da je ruski „Ohotnik“ sličan američkoj palubnoj bespilotnoj letelici H-47V.

Kako prenosi američki list „Drajv“, pozivajući se na otvorene izvore na mreži, neki ruski lovci pete generacije Su-57 već su imali konture „Ohotnika“.

U decembru 2018. godine, zamenik ministra odbrane Rusije Aleksej Krivoručko izjavio je da će prvi let bespilotne letelice biti održan u proleće 2019. godine.

U julu je bespilotna letelica proglašena prototipom ruskog lovca šeste generacije, a u junu 2018. godine prvi put je izašla pod otvoreno nebo. Informacije o konstruisanju „Ohotnika“ pojavile su se 2012. godine, kada se tvrdilo da su za stvaranje udarne bespilotne letelice težine do 20 tona zadužene kompanije „Suhoj“ i „MiG“. Dizajn letelice podrazumeva opremanje po modularnoj šemi koja će omogućiti promenu tereta u zavisnosti od vrste borbene misije. Maksimalna brzina letelice procenjuje se na 1.000 kilometara na sat. Letelica će biti uveedna u redove ratne avijacije do 2020. godine. Budžet za projekat procenjuje se na 1,6 milijardi rubalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala