Zapaljeni tankeri u Crnom moru nalaze se pod američkim sankcijama

© Sledstvennый komitet RF / Uđi u bazu fotografijaPožar na tankerima u Kerčkom moreuzu
Požar na tankerima u Kerčkom moreuzu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Požar na tankerima „Kandi“ i „Maestro“ u Crnom moru desio se nakon što je jednom od brodova zabranjeno uplovljavanje u luku Temruk zbog američkih sankcija, javlja Rojters.

Prema podacima izvora agencije, zabrana je stigla pod rukovodstvom gasnog terminala „Maktren-nafta“. Nakon toga, posada je počela direktno pretakanje sa jednog tankera na drugi.

Kako se naglašava, Vašington je uključio oba tankera u spisak sankcija zbog isporuka goriva Siriji u periodu 2016-2018. godine. Tada je Ministarstvo finansija saopštilo da svaki dogovor sa tim brodovima može dovesti do uključivanja u ograničavajuće mere.

U gašenju požara učestvuje specijalan brod „Spasatelj Demidov“, a kako se navodi, brodovi još nisu potonuli, jer su njihovi važni delovi ostali netaknuti požarom.  

Tankeri „Kandi“ i „Maestro“, koji su plovili pod zastavom Tanzanije, 21. januara su se zapalili u području Kerčkog moreuza. Na oba broda su se nalazile 32 osobe: 12 je spaseno, deset je podignuto na palubu, dok je još deset nestalo. Požar na tankerima i dalje traje, jer gašenje otežava jak vetar. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala