Na protestima u Atini 60 hiljada ljudi, povređen dopisnik Sputnjika (video)

© Foto : Eurokinissi Dopisnik Sputnjika u Grčkoj, fotograf Kostis Dadamis nakon ranjavanja na protestima u Atini
Dopisnik Sputnjika u Grčkoj, fotograf Kostis Dadamis nakon ranjavanja na protestima u Atini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na mitingu na Trgu Sintagma u centru Atine učestvuje 60 hiljada ljudi, saopštila je grčka policija.

To je deset puta manje od ocene organizatora mitinga.

„Od 14 sati (13 po srednjoevropskom vremenu) na području Trga Sintagma održava se miting na kom učestvuje oko 60 hiljada građana. Policijska uprava Atike preduzima pojačane mere bezbednosti za normalno održavanje mitinga“, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama policije, u Atinu je stiglo 326 autobusa sa demonstrantima.

Organizatori su izjavljivali da će u glavni grad Grčke stići tri hiljade autobusa i da će na mitingu učestvovati najmanje 600 hiljada ljudi. 

Učesnici demonstracija su bakljama, „Molotovljevim koktelima“, kamenicama i farbom zasuli policiju, koja je odgovorila suzavcem.

List „Naftemporiki“ je javio da je u neredima u blizini zgrade grčkog parlamenta u centru Atine povređeno deset policajaca.

​Dopisnik agencije Sputnjik javio je da se nad Trgom Sintagma nadvio dim suzavca. Na protestima u Atini ranjen je foto-reporter Sputnjika Kostas Dadamis. Fotograf je hospitalizovan, a njegova oprema ukradena.

Nekoliko osoba zahtevalo je od Kostasa, koji radi kao dopisnik Sputnjika, da im preda kameru, što je on odbio. Oni su počeli da trče za njim i za fotografima koji su pokušali da mu pomognu. Na kraju je njega i druge foto-reportere okružila gomila i počela da ih tuče. Tada mu je oteta kamera. Fotograf se trenutno nalazi u bolnici gde mu je urađen skener glave.

U Atini se danas održavaju demonstracije protiv Prespanskog sporazuma o promeni imena Makedonije, dan uoči otpočinjanja parlamentarne procedure o ratifikaciji tog dogovora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala