Tramp dočekao tela američkih vojnika iz Sirije: Najteža stvar koju obavljam kao predsednik

© AP Photo / Patrick SemanskyDonald Tramp ispraća tela američkih vojnika
Donald Tramp ispraća tela američkih vojnika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp odao je danas poštu četvorici američkih vojnika koji su ubijeni u samoubilačkom bombaškom napadu u Siriji ove nedelje, a u vazduhoplovnu bazu u Doveru, gde su vraćeni njihovi posmrtni ostaci, doputovao je iznenada.

Ovo putovanje nije bilo na predsednikovoj agendi koja je objavljena sinoć, ali je on na Tviteru jutros objavio da kreće u Dover kako bi pružio podršku porodicama četiri „posebne osobe koje su izgubile život služeći svojoj zemlji“.

„Kada se sastajem sa najbližima naših velikih palih heroja, mislim da je to možda najteža stvar koju obavljam kao predsednik“, rekao je Tramp kasnije novinarima, prenosi Tanjug pozivajući se na AP.

© AP Photo / Andrew HarnikDonald Tramp ispraća tela američkih vojnika
Donald Tramp ispraća tela američkih vojnika - Sputnik Srbija
Donald Tramp ispraća tela američkih vojnika

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u severnom sirijskom gradu Manbidžu, izvedenom u sredu, oko mesec dana nakon što je Tramp objavio da su ekstremisti poraženi i da on povlači američke snage iz te zemlje.

U tom napadu je ubijeno najmanje 16 osoba, a među njima je bilo i boraca Sirijskih demokratskih snaga, koje se bore protiv Islamske države zajedno sa Amerikancima.

Ovaj bombaški napad, u kojem su, takođe, ranjena tri američka vojnika, bio je najpogubniji napad na snage SAD u Siriji otkako su ušle u tu zemlju 2015. godine, napominje američka agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala