Policija o pretučenom srpskom dečaku u Hrvatskoj: Sukob navijača

Pratite nas
Vukovarsko-sremska policija je saopštila da je u slučaju napada na maloletnog Srbina u Vukovaru reč o sukobu pripadnika različitih navijačkih grupa.

Kako policija tvrdi, nakon verbalnog sukoba, u kojem su učestvovala dvojica pripadnika jedne navijačke grupe protiv tri pripadnika druge navijačke grupe, usledio je fizički sukob dvojice maloletnika, u kojem je jedan lakše povređen, preneo je portal „Indeks“.

U sredu uveče maloletni Srbin napadnut je na autobuskoj stanici u Vukovaru.

Novi incident u Hrvatskoj: Četnik, seli se! (foto)

To se dogodilo samo dva dana pošto je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranju.

Napadnuti tinejdžer je učeniku trećeg razreda Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Vukovaru koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Njega je napala grupa njegovih vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Hrvatski portal „Srbi“ naveo je da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe Bed blu bojsi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala