Haradinaj: Poverenje i podrška SAD neće nestati

© AP Photo / Visar KryeziuRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da veruje u Sjedinjene Američke Države i da poverenje i podrška koju Amerika pruža Kosovu od 1999. godine neće nestati bez obzira na to da li je dobio ili je odbijen za američku vizu.

Johanes Han i Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Neuspela misija EU: Haradinaj ne odustaje, ukidanje taksi posle priznanja
Haradinaj je to rekao tokom susreta sa 120 studenata iz Beča i Venecije, koji borave u Prištini u okviru studijskog programa o demokratizaciji i ljudskim pravima, prenela je „Gazeta ekspres“.

SAD, kazao je, Kosovu pomažu od 1999. godine i neće promeniti svoj stav.

„Sa vizom ili bez nje SAD neće promeniti stav. Oni nam pomažu od 1999“, rekao je Haradinaj.

On je ranije potvrdio da su SAD odbile njegov zahtev za vizu i da ni ove godine neće moći da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu.

Prištinski mediji tvrde da je Haradinaj dobio odbijenicu zato što ne pristaje da ukine nametnute stopostotno uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH. Inače, to je drugi put za godinu dana da je Haradinaju odbijen zahtev za vizu SAD, preneo je Tanjug.

Početkom januara prošle godine SAD su odbile njegov zahtev za vizu, nakon što je u parlamentu pokrenuta inicijativa za opoziv odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala