U Vukovaru napadnut mladić koji nastavu pohađa na srpskom

© AP Photo / Filip HorvatHrvatska policija
Hrvatska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Samo dva dana nakon što je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranja, jedno od te dece je napadnuto u sredu uveče na autobuskoj stanici u tom gradu.

Reč je o učeniku trećeg razreda Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Vukovaru, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Njega je napala grupa njegovih vršnjaka, od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Hrvatski sabor - Sputnik Srbija
Umalo tuča u hrvatskom Saboru zbog Srbije (video)

Napadnuti učenik je inače iz Mirkovaca, a napadnut je oko 19 sati u sredu dok je čekao autobus do kuće.

Hrvatski portal „Srbi“ je preneo da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe „Bad blue boysi“ (navijači zagrebačkog „Dinama“), koji i inače pravi probleme u školi.

Navodi se da nije poznato da li su i ostali napadači deo istog navijačkog miljea i pohađaju li istu školu u kojoj, kako se navodi, nekoliko meseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

„U ovom trenutku vam samo mogu reći da je u sredu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobuskoj stanici u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan deo učesnika tog događaja“, izjavio je portparol policije za portal „Novosti“ Domagoj Džigmunović.

Prema dostupnim informacijama, napadnuti učenik je zadobio lakše povrede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala