Drama na jugu Španije: Dečak četiri dana zarobljen u bunaru, spasioci ne odustaju

© AP Photo / Gregorio MarreroSpasilački timovi pored bunara dubokog 100 metara u koji je pre nekoliko dana upao dvogodišnji dečak
Spasilački timovi pored bunara dubokog 100 metara u koji je pre nekoliko dana upao dvogodišnji dečak - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvogodišnji dečak je već četiri dana zarobljen u dubokom bunaru na jugu Španije, a stručnjaci procenjuju da će spasiocima trebati još najmanje dva dana da dopru do mališana.

Zvaničnici ističu da ne gube nadu da će dečaka pronaći živog.

Spasioci sada kopaju tunele da bi stigli do dečaka po imenu Hulen, koji je u nedelju upao u uzan i dubok bunar.

Kako prenosi Rojters, bunar je širok svega 25 centimetara, a dubok 100 metara.

Hulen je viđen kako upada u bunar dok je s porodicom šetao privatnim imanjem u Totalanu, kod Malage na jugu Španije, rekao je ranije medijima njegov otac.

Među krhotinama koje su spasioci izvukli iz bunara pronađena je kosa, a DNK analizom je potvrđeno da pripada dečaku. Međutim, do sada nisu registrovani znaci života.

Meštani su u sredu organizovali bdenje u znak podrške dečakovoj porodici, a mnogi su nosili improvizovane plakate s porukama „Cela Španija je uz vas“ i „Šaljemo vam svoju snagu“.

Spasioci koriste kamere u pokušaju da lociraju mališana, ali kažu da je pristup veoma težak, jer zemlja delimično blokira bunar.

Španska policija je saopštila da su zaposleni u jednoj švedskoj kompaniji, koja je pre više od sedam godina pomogla da se lociraju i spasu 33 čileanska rudara, nakon što su 69 dana proveli ispod zemlje, stigli u utorak kako bi pomogli u operaciji spasavanja dečaka.

Bunar, koji je previše uzan da bi u njega mogla da uđe odrasla osoba, iskopan je pre mesec dana tokom radova na istraživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen, navode lokalni mediji.

Ranije je saopšteno da su vatrogasci uz pomoć robota-kamere u ponedeljak pronašli kesicu sa bombonama koju je dečak držao u ruci kada je nestao.

Kesica je nađena na dubini od 75 metara, a spasioci nisu mogli da spuste opremu niže, preneo je Tanjug.

Španski mediji su objavili da su Hulenovi roditelji doživeli još jednu porodičnu tragediju 2017. godine, kada je njihov trogodišnji sin iznenada preminuo dok su se šetali plažom nedaleko od Totalana.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala