Sputnjik odgovorio „Fejsbuku“: Čitajte nas, odlični smo!

© Sputnik / Igorь Russak / Uđi u bazu fotografijaStudio agencije i radija Sputnjik na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Studio agencije i radija Sputnjik na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Fejsbuk“ je saopštila da je u okviru najnovijih napora u borbi protiv „lažnih“ vesti ukinula stotine naloga, stranica i grupa, a zvaničnik kompanije Natanijel Glejčer kazao je da su 364 naloga bila povezana sa saradnicima ruske novinske kuće Sputnjik. Pres-služba Sputnjika smatra ovu odluku političkom.

„Redakcija Sputnjika se bavi vestima i to radi odlično. I ako je blokada jedina reakcija ’Fejsbuka‘ na kvalitetan rad medija, nama je sve jasno. Međutim, postoji nada da će zdrav razum pobediti. Čitajte Sputnjik“, saopštila je portparolka.

Kompanija je saopštila da su stotine ukinutih naloga bili povezani sa Rusijom, kao i da su oni bili deo velikih operacija širenja dezinformacija, prenosi AP.

Šef odseka za sajber-bezbednost u toj kompaniji Natanijel Glejčer kazao je da je jedna od tih mreža sadržala 364 stranice i naloge koji su bili povezani sa radnicima Sputnjika.

Kompanija je saopštila da je preuzela taj korak nakon što je otkrila dve mreže „koje su bile uključene u koordinisano neautentično ponašanje“ na nalozima „Fejsbuka“ i „Instagrama“.

Glejčer je na blogu poručio da je jedna od tih mreža vodila operacije u državama Centralne i Istočne Evrope, dok se druga fokusirala na Ukrajinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala