Priština malo popustila: Roba skladištena do 21. novembra oslobođena taksi

© Tanjug / MIRJANA MITROVICSrpski proizvodi na policama radnji u Kosovskoj Mitrovici
Srpski proizvodi na policama radnji u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Privremene prištinske institucije odlučile su danas da oslobode od stopostotno uvećanih taksi proizvode iz Srbije i BiH koji su na kosovsku teritoriju ušli pre nametanja tih mera, 21. novembra prošle godine.
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Dramatičan govor Haradinaja u kojem ne isključuje hapšenje: Ako me sklone velike sile

Iz prištinske vlade je saopšteno da je donela odluku o izmenama i dopunama odluke vlade od 21. novembra prošle godine, kojom se, kako se navodi, uvećanih taksi „oslobađa roba poreklom iz Srbije i BiH koja je uvezena do 21. novembra“, odnosno koja je bila na carinskoj kontroli ili „unutrašnjoj obradi“ u slučaju da bude puštena u slobodan promet.

Prema izveštaju kosovske carine od 21. novembra prošle godine, roba iz Srbije i BiH nakon tog datuma nije mogla da uđe u carinsko skladište bez uvećane takse, osim za određene strane firme koje imaju proizvodnju u tim zemljama.

Podseća se da je od 28. decembra prošle godine taksa u istom procentu povećana i za stranu robu koja dolazi iz Srbije i BiH, preneo je Tanjug.

Navodi se da su „carinski službenici“ pregledali 95 odsto uskladištene robe i da su utvrdili da je ona dostupna privrednim subjektima u periodu od godinu dana od dana ulaska u skladište.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala