U februaru prva ovogodišnja svemirska misija Rusije

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje svemirskog broda "Sojuz MS 05" sa posadom ekspedicije MKS-52/53 na Međunarodnu svemirsku stanicu na kosmodromu "Bajkonur"
Lansiranje svemirskog broda Sojuz MS 05 sa posadom ekspedicije MKS-52/53 na Međunarodnu svemirsku stanicu na kosmodromu Bajkonur - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lansiranje rakete-nosača „Sojuz“ sa kosmodroma Kuru (Francuska Gvajana) planiran je za 20. februar i to će biti prva ruska misija u svemir u 2019. godini, izjavio je za Sputnjik neimenovani izvor iz raketno-svemirske industrije Rusije.

„Lansiranje rakete ’Sojuz‘ zakazano je za 20. februar u 00.37 časova po moskovskom vremenu (22.37 po srednjoevropskom). Planirano je da se u orbitu lansiraju prvi britanski sateliti iz grupe ’Vanveb‘“, izjavio je sagovornik agencije.

Maketa ruskog svemirskog satelita Glonass K na štandu međunarodnog vazdušno-kosmičkog sajma u Dubaiju - Sputnik Srbija
Ponovo radi grupa satelita „GLONASS“

U junu 2015. godine „Roskosmos“ je sa francuskom kompanijom „Arianespejs“ i britanskom kompanijom „Vanveb“ potpisao ugovor prema kome je predviđeno 21. komercijalno lansiranje 672 satelita na raketama-nosačima „Sojuz“ sa kosmodroma „Kuru“, „Bajkonur“ i „Vostočni“.

„Vanveb“ planira da formira grupu satelita koji će omogućiti širokopojasni pristup internetu korisnicima širom sveta zahvaljujući potpunoj pokrivenosti Zemljine površine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala