Rustem Mustafa izjavio u Hagu da se ne oseća krivim

© AP PhotoRustem Mustafa
Rustem Mustafa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rustem Mustafa, prvi od bivših pripadnika tzv. OVK, saslušan je danas u Specijalnom tužilaštvu u Hagu o okolnostima pod kojima su se dogodili ratni zločini te paravojne formacije tokom i posle sukoba na Kosovu i Metohiji, javlja RTS, pozivajući se na prištinske medije.
Hašim Tači u uniformi vojske tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Tači: Odlazak pred Specijalni sud dokaz pravedne borbe OVK

Kako se navodi, završen je prvi deo saslušanja Mustafe, koji je na ulasku u zgradu Specijalnog suda rekao da se ne oseća krivim. Za sredu je zakazano ispitivanje Samija Ljuštakua, takođe bivšeg komandanta OVK.

Mustafa i Ljuštaku bili su važni komandanti operativnih zona na Kosovu u toku oružanog sukoba, a posle rata su ostali aktivni na kosovskoj političkoj sceni u okviru Demokratske partije Kosova, na čijem čelu je donedavno bio aktuelni kosovski predsednik Hašim Tači, a sada je vodi Kadri Veselji, predsednik kosovske skupštine, prenosi RTS.

Mustafa je posle rata bio poslanik kosovske skupštine, a Ljuštaku je godinama bio gradonačelnik, preneo je Tanjug.

Poznatiji kao komandant Remi, Mustafa je na ulasku u zgradu Specijalnog suda rekao da se ne oseća krivim i da je došao da odgovori na poziv Suda, koji ispituje tvrdnje izvestioca Evropskog parlamenta Dika Martija, preneo je list „Zeri“.

„Ja ću odgovoriti na sva pitanja koja tužilac postavi u vezi sa mojim poslovima i navodima“, rekao je Mustafa, prenela je „Koha“.

Mustafa je bivši komandant OVK za regiju Lab.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala