Američki publicista: Srbi su žrtve sramne zavere sa leševima

© Sputnik / Aleksandar Milačić / Oružje koje je nađeno u Račku.
Oružje koje je nađeno u Račku. - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Američki intelektualac iz Bostona Džared Izrael tvrdi da je „takozvani masakr u Račku“ bio predstava koja je poslužila da se donese odluka o bombardovanju Srbije, s krajnjim ciljem da Kosovo dobije nezavisnost.

„Pored verifikatora Vilijama Vokera ogromnu ulogu u tome da se opravda sramno bombardovanje suverene zemlje odigrao je i Hjuman rajts voč, propagandna mašinerija koja se predstavlja kao najveća svetska humanitarna organizacija“, rekao je Izrael za „Novosti“.

Izveštaj te organizacije od 29. januara 1999. godine bio je pokriće za odluku o opravdanosti kriminalnog napada koji je usledio 24. marta, naglasio je on.

Džared Izrael je bio u timu odbrane Slobodana Miloševića u Hagu i tamo je čak nasrnuo na Ričarda Dikera, jednog od šefova Hjuman rajts voča, iznerviran njegovom neprekidnom propagandom.

Šminka - Sputnik Srbija
Markale, Račak, Alep: Video koji zapadni mediji žele da sakriju po svaku cenu

Diker je neprekidno držao u holu suda konferencije za novinare na kojima je promovisao neistine, dok je istovremeno Milošević u sudnici „jednog po jednog svedoka uterivao u laž demontirajući američke ’humanitarce‘“, kazao je američki intelektualac.

Izrael je naveo čitav niz dokaza da se u Račku nije dogodio nikakav masakr, te podseća da je akcija srpske policije u tom mestu počela u noći između 14. i 15 januara tako što je policija pozvala posmatrače OEBS da budu svedoci antiterorističke akcije i njihova tri vozila bila su prisutna praktično od podneva.

„Sukob sa teroristima je završen 15. januara oko 15 sati kada su se preživeli banditi povukli. Srpska policija i sudije napustili su selo pošto je pao mrak i počela je paljba terorista sa okolnih brda“, objasnio je Izrael.

On je napomenuo da su u Račak tada ušli verifikatori, a celu akciju policije snimila je kamera Asošijeted presa koja je išla sa srpskom policijom.

Presvučeni leševi albanskih civila pojavili su se dan nakon što je u selo stigao Vilijam Voker.

Američki pisac je naveo i da je sa verifikatorima u selo ušao i novinar „Monda“ Kristof Šatelo.

„Kontaktirao je sa seljanima i verifikatorima odmah pošto je paljba prekinuta. Kako je svedočio kasnije, svi su bili saglasni da se sem bitke nije dogodilo ništa drugo. Laži su stigle sa Vokerom dan kasnije kada su se ’pojavili‘ i leševi smrznutih ljudi, očigledno iste noći doneti negde iz šume gde su ranije poginuli“, ispričao je Džared Izrael za „Novosti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala