Državno tužilaštvo Crne Gore: Ispitaćemo aferu „Atlas“

© Sputnik / Nebojša PopovićZastave Crne Gore i EU u Podgorici
Zastave Crne Gore i EU u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državno tužilaštvo Crne Gore saopštilo je danas da će, ukoliko se dokaže da ima krivičnog dela u aferi „Atlas“, neko za to odgovarati, kao i da će u skladu sa Ustavom i zakonom preduzeti sve neophodne mere kako bi se u slučaju utvrdile sve neophodne činjenice.
Duško Knežević - Sputnik Srbija
Crna Gora raspisala poternicu za jednim od najvećih donatora Milove partije

„Državno tužilaštvo i u ovom, kao i u svim drugim predmetima, isključivo će primenjivati zakon koji je jednak za sve. O utvrđenom činjeničnom stanju javnost će biti blagovremeno informisana“, saopštilo je Tužilaštvo, prenosi CDM.

Tužilaštvo je tako reagovalo nakon što je predsednik „Atlas grupe“ Duško Knežević dostavio nekim medijima video-snimak na kome se vidi kako bivšem gradonačelniku Podgorice i funkcioneru Demokratske partije socijalista DPS Slavoljubu Stijepoviću predaje koverte, tvrdeći da u njima ima 97.500 evra.

Stijepović je odmah reagovao navodeći da je to klasična podmetačina i pozvao državne organe da ispitaju Kneževićeve navode.

Aferu „Atlas“ pokrenuo je Knežević nakon što je Centralna banka uvela privremene mere u IBM i „Atlas banci“, preneo je Tanjug.

Knežević i četvoro njegovih saradnika terete se da su sa računa „Invest banke Montenegro“ (IBM) na račune povezanih kompanija u okviru „Atlas grupe“ preneli 17 miliona evra, a on stalno ponavlja da je proces protiv njega politički motivisan i da „glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izvršava naređenja predsednika države Mila Đukanovića“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala