Ljuštaku i Mustafa otputovali u Hag

© Sputnik / Radoje PantovićUlaz u Međunarodni sud za ratne zločine u SFRJ u Hagu
Ulaz u Međunarodni sud za ratne zločine u SFRJ u Hagu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši komandanti takozvane OVK Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa otputovali su u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine, prenela je danas RTK 2.
Džefri Najs - Sputnik Srbija
Bivši tužilac Haškog tribunala braniće komandanta OVK

"Ljuštaku će u Hagu biti saslušan 16. januara, dok će se pred tužiocima suda Mustafa pojaviti 14. januara", rekao je njihov advokat Arian Koci.

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće Ljuštakua pred Specijalnim sudom, preneo je Ekspres.

U Hag je u četvrtak otputovalo sedmoro bivših pripadnika OVK, a kako mediji navode, to je tek početak spiska na kojem je još pedesetak imena.

Do sada iz Specijalnog suda u Hagu pozive su dobili, pored Mustafe i Ljuštakua, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Remzi Šalja, Safet Silun, Sulejman Seljimi, prva žena pripadnica OVK Raimonda Rear i drugi.

Ono što je izvesno to je da bivši šef glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi neće otputovati kako je prvobitno trebalo na saslušanje u Hag zbog bolesti i Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Kosova, preneo je Tanjug.

Prištinski advokat Tom Gaši je rekao izjavio da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine biti podignute u narednih nekoliko sedmica, kao da bi se među optuženima mogli naći i najznačajniji komandanti OVK.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala