Pre odlaska u Hag Ljuštaku i Mustafa se sreli s Haradinajem (foto)

© AP Photo / Ronald ZakRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dvojica bivših komandanata takozvane OVK Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa, pre odlaska u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine, sastali su se sa takozvanim kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem.

Fotografiju sastanka sa Ljuštakuom i Mustafom, Haradinaj je objavio na Fejsbuku, prenosi AP.

Uoči odlaska Ljuštaku je novinarima na aerodromu rekao da bi se „osećao loše“ da ga sud nije pozvao i dodao da je nevin.

„Juče, danas, sutra i zauvek sam branio i braniću istinu, pravedan i čist rat ’oslobodilačke vojske Kosova‘“, napisao je Ljuštaku na Fejsbuku.

I Ljuštaku i Mustafa su rekli da ih je kontaktirao i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

Njihov advokat Arijan Koci rekao je ranije da će Ljuštaku u Hagu biti saslušan 16. januara, a da će se Mustafa pred tužiocima suda pojaviti 14. januara.

U Hag je u četvrtak otputovalo sedmoro bivših pripadnika OVK, a kako mediji navode, to je tek početak putovanja u taj holandski grad osoba sa spiska na kojem je još pedesetak imena, preneo je Tanjug. Pored Mustafe i Ljuštakua, do sada su pozive iz Specijalnog suda u Hagu dobili Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Remzi Šalja, Safet Silun, Sulejman Seljimi, prva žena pripadnica OVK Raimonda Rear i drugi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala