Izrael spreman da pojača napade na Siriju

© AP Photo / Ariel Schalit,Izraelski F-16
Izraelski F-16 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izrael radi na sprečavanju vojnog učvršćivanja Irana u Siriji i spreman je u tu svrhu da pojača napade na iranske objekte u susednoj državi, izjavio je premijer Benjamin Netanijahu za vreme posete severnim regionima Izraela.
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu - Sputnik Srbija
Netanijahu potvrdio: Izrael bombardovao aerodrom u Damasku

„Izrael je (sinoć) izveo napad na iranska skladišta sa oružjem na međunarodnom aerodromu u Damasku. To pokazuje našu odlučnost da sprečimo vojno učvršćivanje Irana u Siriji. Ako zatreba, spremni smo i da intenziviramo te napade“, rekao je izraelski premijer.

„U isto vreme izraelska vojska je otkrili šesti tunela koji su probili militanti Hezbolaha u Izrael i on je do sada najveći. To predstavlja uspešni završetak operacije ‘Severni štit’ koji su izvodile snage bezbednosti Izraela“, nastavio je Netanijahu koji se danas sastao sa vojnicima koji su učestvovali u operaciji koja je počela 4. decembra na granici sa Libanom a koja je imala za cilj neutralizovanje podzemnih tunela militanata.

Podsetimo, sirijska državna agencija SANA saopštila je da je Izrael u noći sa petka na subotu pogodio skladište na području aerodroma u Damasku. Prema navodima televizije „Hadat“, izraelski avioni napali su iranska vojna skladišta na aerodromu koji koristi šiitska milicija Hezbolaha, koja se bori na strani sirijske vojske.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala