Štimac za Sputnjik o nagradi koju mu je dodelio Kusturica

© SputnikSlavko Štimac
Slavko Štimac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slavko Štimac je ovogodišnji laureat nagrade za buduće filmove koja mu je sinoć dodeljena na otvaranju 12. filmskog i muzičkog festivala Kustendorf.

Stana Katić sa domaćinom festivala Kustendorf u Drvegradu - Sputnik Srbija
Počela Kustina zimska bajka: Otvoren 12. Kustendorf (foto)
Nagrađeni glumac koji se dokazao na filmskom platnu još od malih nogu, u izjavi za Sputnjik nije porekao mogućnost da će ponovo zaigrati u nekom filmu Emira Kusturice, ali je i istakao koliki značaj za njega ima pristiglo priznanje.

"Dugo sam na filmu, bio sam jako mali kad sam prvi put stao ispred kamere, može se reći da sam odrastao na filmu. To je moj svet, moja porodica. Velika je čast kada ovakva nagrada dolazi od nekoga ko je dokazani majstor svog zanata — od Emira Kusturice. Samim tim je veliko zadovoljstvo", rekao je Štimac za Sputnjik.

Na pitanje s kojim je velikanom jugoslovenskog glumišta pronašao najbolji zajednički jezik u kadru, "čudo od deteta" odgovara da ih je bilo mnogo.

"Slobodan Aligrudić mi je možda bio najjači partner tokom moje mladosti. U filmu "Sjećaš li se Doli Bel" smo oživljavali odnos oca i sina i to je nekako uvek posebno. On je bio maestralan. Emotivno doživim te naše zajedničke scene svaki put kad ih pogledam".    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala