Novi Uelbek: Donosi li „Serotonin“ sreću?

Orbita kulture 12.08.
Pratite nas
Hoćemo li i posle novog romana kao posle „Pokoravanja“ ostati u dilemi da li je Mišel Uelbek književnik, društveni analitičar ili kako mnogi misle — prorok?
Novi Uelbek: Donosi li „Serotonin“ sreću?

Da li se svet već raspao jer je u njemu sve dozvoljeno, da li je naša budućnost uistinu tako mračna kao što nam sugerišu knjige jednog od najpopularnijih evropskih pisaca, okarakterisanog kao „l`anfan teribl“ francuske književnosti, za „Orbitu kulture“ otkriva Vladimir D. Janković, prevodilac Uelbekovih romana na srpski jezik.

U današnjoj emisiji zapitali smo se koliko se sećamo Ota Loga i da li će izložba njegovih radova u Galeriji RTS-a odložiti zaborav na ovog izuzetnog vajara.

Kako će se novoustanovljeni festival dokumentarnog filma „DOK#1“, koji će se održati u Kombank dvorani od 31. januara do 3. februara, izboriti za prepoznatljivost u velikoj filmskoj festivalskoj ponudi, saznajemo od direktora festivala Igora Toholja.

Zašto je ljubav postala tabu tema za savremeno pesništvo, kako se opevaju njena svetla i mračna lica, zašto je pisanje žrtveni proces i očišćenje kojim se više gubi nego dobija — otkriva nam Radmila Lazić, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja, autorka nedavno objavljene zbirke izabrane ljubavne poezije „Ono što zvah ljubav“.

U „Orbiti“ saznajte i šta će se sve događati na 12. Kustendorfu.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala