Opozicija u Makedoniji objavila prvi zahtev posle promene imena zemlje

Pratite nas
Opoziciona makedonska stranka VMRO-DPMNE zatražila je da hitno budu raspisani parlamentarni izbori i da oni budu održani zajedno sa predsedničkim izborima.
Protest ispred Sobranja zbog promena imena Makedonije - Sputnik Srbija
Makedonija menja ime, ispred Sobranja protest (foto)

„VMRO-DPMNE zahteva raspuštanje Parlamenta i sazivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zajedno sa predsedničkim izborima u skladu sa zakonskim propisima. Na tim izborima VMRO-DPMNE će pobediti i volja naroda će biti ispunjena“, izjavio je lider makedonske opozicije Hristijan Mickoski.

„VMRO-DPMNE će učiniti sve u budućnosti kako bi ova nepravda (usvajanje izmena Ustava u Sobranju) bila ispravljena“, rekao je Mickoski, koji smatra da se danas pokazalo da Makedonija koju vodi Zoran Zaev gubi, kao i da će Makedonija izgubiti na svim poljima ukoliko Zaev ostane na vlasti.

On je kazao da građani daju i oduzimaju vlast.

„Zato su nam potrebni izbori gde će Zaev pasti, a Makedonija pobediti. Narod će se izjasniti kakvu Makedoniju želi, Severnu Makedoniju koja je ponižena ili Makedoniju ponosnu, naprednu i poštovanu“, zaključio je Mickoski.

Lider VMRO-DPMNE se obratio medijima nakon usvajanja amandmana u Sobranju o promeni Ustava i imena države u Republika Severna Makedonija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala