Popović i Čepurin: Ogroman potencijal za razvoj odnosa

© Foto : Vlada SrbijeNebojša Popović i Aleksandar Čepurin
Nebojša Popović i Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pored najbolje političke saradnje između Srbije i Rusije, potrebno je intenzivno raditi na unapređenju ekonomske saradnje, gde imamo ogroman potencijal za razvoj naših odnosa, poručeno je na sastanku koji su, uoči posete predsednika RF Vladimira Putina Srbiji, održali ministar za inovacije Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Popović i Čepurin su ocenili da veliki potencijal za saradnju, pored oblasti energetike, poljoprivrede, trgovine, postoji u oblasti inovacija, tehnološkog razvoja i digitalne ekonomije.

„To će sigurno biti jedna od važnih tema tokom razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina“, istakli su Popović i Čepurin.

Dvojica sagovornika istakli su zadovoljstvo zbog brojnih i značajnih sporazuma koji će dve zemlje potpisati tokom posete predsednika Putina Srbiji.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Prva reakcija Vučića na vest o dodeli ordena (video)

Popović i Čepurin su naveli da je to dokaz izvanrednih međudržavnih odnosa Srbije i Rusije, ali i zalog za razvoj najbolje političke i ekonomske saradnje u budućnosti.

„Srbija vidi Rusiju kao jednog od svojih najvažnijih strateških partnera“, naveo je Popović.

On je istakao da je Rusija uvek pružala najsnažniju podršku zaštiti ključnih državnih i nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda.

„Rusija nas podržava u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta po pitanju Kosova, kao i u očuvanju Republike Srpske“, naveo je Popović.

On je poručio da je srpski narod zahvalan Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci u očuvanju srpskih nacionalnih interesa „uvek kada je to za Srbiju bilo najvažnije i najpotrebnije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala