Brnabićeva: Amerika traži da prekinemo lobiranje protiv nezavisnosti Kosova, odgovorili smo

© Tanjug / Dragan KujundžićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pitanje Kosova i Metohije ne sme se ostaviti kao zamrznuti konflikt, jer utiče na napredak Srbije, istakla je premijerka Ana Brnabić i ukazala na bolećivost međunarodne zajednice i EU prema Prištini.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da aktuelna situacija pokazuje svu bolećivost EU i da je u razgovoru sa predstavnikom jedne velike zemlje koja je partner Prištini upitala „kako toleriše sve što se dešava na KiM“.

„Kao odgovor sam dobila: ’Pa to je mlada demokratija‘. To meni sve govori o tome koliko je veliki prostor i koliko su dvostruki standardi u tom slučaju“, rekla je premijerka gostujući na televiziji „Hepi“.

Bivši izaslanik UN za KiM: Rešenje za Kosovo i Srbiju mora sada; Tači: Hvala

Brnabićeva je priznala da su SAD tražile da Srbija prestane sa lobiranjem za povlačenje priznanja nezavisnosti, a da je to Beograd otvoreno odbio.

„Dok god oni lobiraju za dodatna priznanja, potpuni je fer-plej da mi lobiramo da zemlje povuku priznanje“, podvukla je premijerka.

Brnabićeva je istakla da, nažalost, mora da razgovara sa Ramušom Haradinajem, koji je optužen za najstravičnije zločine, a oslobođen je samo zato što su svedoci ubijeni.

„Moramo da razgovaramo sa njim zbog regionalne stabilnosti i naše budućnosti. Za budućnost Srbije je važno da imamo regionalnu stabilnost. Srbija je jedina zemlja u regionu koja je prošla kroz mere fiskalne konsolidacije, ima stabilnu ekonomiju, budžet, kojoj javni dug opada, koja ima stabilnu valutu i koja ima perspektivu ekonomskog rasta“, ukazala je premijerka.

Ako nemamo regionalnu stabilnost, rekla je Brnabićeva, nećemo moći da ispunimo sve ono što danas možemo merama fiskalne konsolidacije, ozbiljnih strukturnih reformi koje je pokrenuo Aleksandar Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala