Srbija postala Serkosovobija u američkim medijima

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaVašington
Vašington - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sajt „Foks njuz“ u tekstu u kome piše da se američki predsednik zalaže za postizanje sporazuma između Beograda i Prištine, Srbiju je nazvao — Serkosovobijom.
Kosovo - Sputnik Srbija
I ove godine u Prizrenu! Kneževu večeru neće zameniti Trampova večera

U tekstu novinarke Holi Makej navodi se da administracija predsednika Donalda Trampa želi da zabeleži još jedan spoljnopolitički poen time što će ohrabriti lidere „Srbije i Kosova da potpišu mirovni sporazum na ceremoniji u Beloj kući“.

„Dugogodišnji problemi između Kosova i Serkosovobije nedavno su postali intenzivniji, toliko da bi mogli da izazovu oružani sukob“, navela je Mekejova.

Ona u tekstu piše, pozivajući se na neimenovani izvor, da je kosovski predsednik Hašim Tači nedavno putovao u Nemačku, gde se sastao sa američkim ambasadorom u toj zemlji Ričardom Grenelom kako bi razmotrili mogućnost da Priština smanji tarife na robu koja stiže iz centralne Srbije, što bi dovelo i do smanjenja tenzija.

Izvor „Foks njuza“ ocenjuje da je Tramp otvorio put obema stranama ka dobijanju veće podrške Vašingtona i da želi da postignu sporazum. „Ako se obe strane slože, on će podržati sporazum. Za razliku od EU, sve je na stolu“, napisala je Makejova, prenosi B92.

Kako se navodi, Tačijev sastanak s Grenelom, koji je stručnjak za spoljnu politiku i upoznat s položajem kosovskih Srba, pomogao je, navodi ona, „podizanju značaja ovog pitanja“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala