U svakom trenutku može da počne turska operacija u Siriji

© REUTERS / Rodi SaidKurdski borci na čelu američkog konvoja na severu Sirije
Kurdski borci na čelu američkog konvoja na severu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska u svakom trenutku može da počne operaciju protiv kurdskih jedinica na severu Sirije nakon posete pomoćnika američkog predsednika za bezbednost Džona Boltona, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: Turska jedina zemlja koja se bori protiv terorista u Siriji

„Operacija na severu Sirije može da počne u svakom trenutku nakon završetka posete američke delegacije. U svakom trenutku mogu da razgovaram sa Trampom“, rekao je Erdogan, javlja „Jeni šafak“.

Portparol predsednika Turske Ibrahim Kalin izjavio je u Ankari da je Turska činila i čini sve kako bi se u Siriji sprečilo stradanje civila, uključujući i Kurde, javila je Anadolija.

Portparol turskog predsednika Kalin je izjavio kako je na sastanku s američkom delegacijom u Ankari razgovarano o načinu na koji se američke snage nameravaju povući iz Sirije i o situaciji nakon tog procesa.

„Zadovoljni smo odlukom američkog predsednika Trampa o povlačenju vojske iz Sirije, ali je neophodno razjasniti sve detalje na koji način će se američka vojska povući, šta će ostaviti iza sebe, šta će biti sa teškim naoružanjem i logistikom iz američkih baza koje se tamo nalaze. Na sastanku smo o tim pitanjima detaljno razgovarali“, kazao je Kalin na konferenciji za novinare nakon sastanka sa američkom delegacijom.

Republika Turska spremna je na koordinirano delovanje u regiji. „Ali dozvole ni od kog nećemo tražiti“, kazao je Kalin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala