Zaharova: Pritvoreni američki špijun može da prima posete

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska strana spremna je da organizuje susret Pola Vilana, koji je u Rusiji uhapšen zbog optužbe za špijunažu, i predstavnika onih zemalja čiji je on državljanin, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na televiziji „Rusija 24“, ističući da bi poseta mogla da se održi u slučaju da pritvorenik to sam poželi.

Zaharova je podsetila da su Vilana do sada posetili predstavnici Sjedinjenih Američkih Država i dodala da je niz zemalja takođe podneo zahtev za sastanak sa pritvorenikom.

Pol Vilan - Sputnik Srbija
Čiji „špijun“ je Pol: Četiri pasoša u igri

„U ovom trenutku Pola Vilana su posetili samo predstavnici Sjedinjenih Američkih Država, na njihov zahtev. Američka strana više nije kontaktirala rusku stranu po tom pitanju“, objasnila je Zaharova.

„Ostale zemlje, za koje je potvrđeno da Pol Vilan ima njihovo državljanstvo, tražile su da im se dâ dozvola da ga posete“, dodala je ona.

„Ako pritvorenik potvrdi da nije protiv tih poseta, da su mu one potrebne, odnosno da ih sam želi, one će biti organizovane u vreme koje odgovara svim stranama“, rekla je portparolka.

Pripadnici Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) priveli su u Moskvi državljanina Sjedinjenih Američkih Država Pola Vilana tokom špijunske operacije i protiv njega je pokrenut krivični postupak. Prema rečima Vilanovog brata, on je bivši američki marinac i išao je u Moskvu na svadbu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala