Putin i Netanjahu: Šta sa Sirijom posle odlaska Amerikanaca

© AP Photo / Ivan SekretarevPredsednik Rusije Vladimir Putin rukuje se sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom
Predsednik Rusije Vladimir Putin rukuje se sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom na inicijativu izraelske strane o situaciji u Siriji nakon odluke SAD da izvuku svoju vojsku iz te zemlje.
Američka vojna vozila i objekti u predgrađu sirijskog Manbidža - Sputnik Srbija
Nebenzja: Povlačenje trupa SAD iz Sirije — korak u pravom smeru

Kako je saopštila pres služba predsednika Rusije, tokom telefonskog razgovora istaknuta je namera obejih strana da se dovrši borba protiv terorizma kako bi se otvorio put političkom rešavanju situacije u zemlji.

Putin i Netanjahu su takođe potvrdili i nameru da pojačaju napore kada je reč o njihovoj koordinaciji, pre svega u vojnom, ali i u diplomatskom smislu.

Podsetimo, sredinom decembra prošle godine predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je ostvarena pobeda nad terorističkom organizacijom DAEŠ u Siriji, kao i da su se stvorili uslovi da vojska SAD napusti tu zemlju.

Nešto kansije je portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila da je Amerika već pokrenula proces povlačenja svojih trupa iz Sirije, ali da pobeda nad terorističkom organizacijom DAEŠ ujedno ne označava i prestanak postojanja međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala