Tužilac sve demantovao: Informacije su stigle od portala, a ne od strane službe

© Tanjug / Jaroslav PapGrađani pale sveće za ubijenog lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića na Trgu slobode u Novom Sadu.
Građani pale sveće za ubijenog lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda Olivera Ivanovića na Trgu slobode u Novom Sadu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski tužilac Sulja Hodža reagovao je u kratkom roku na navode prištinskih medija da je proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i demantovao i tu tvrdnju, kao i tvrdnju da su to učinile na osnovu izveštaja neke strane službe.

Hodža je u izjavi za „Insajder“ demantovao navode pojedinih medija da je Specijalno tužilaštvo Kosova donelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izveštaja jedne strane službe.

On je, međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su preneli mediji, već od portala „Arbreš info“.

„Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na proveri. Tužilaštvo još nije donelo odluku o proširenju istrage, jer zasad nemamo dovoljno dokaza“, rekao je Hodža za „Insajder“.

Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića

RTK na albanskom jeziku je danas preneo da je kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Ivanovića posle informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obaveštajne agencije.

Kako je prenela ta televizija, Hodža je rekao da su od te agencije dobijeni izveštaj i slike koje će biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića.

U izveštaju koji je dobijen od „Arbreš info“ tvrdi se da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, „dovedene u vezu sa Voždovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe“, navodi se u tekstu RTK.

Kosovski tužilac Sulja Hodža reagovao je u kratkom roku na navode prištinskih medija da je proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i demantovao i tu tvrdnju, kao i tvrdnju da su to učinile na osnovu izveštaja neke strane službe.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala