Ruski vojni ekspert: SAD — klovn u međunarodnom prostoru

© AFP 2023 / TED ALJIBEAmerički sistem HIMARS
Američki sistem HIMARS - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saveznički odnosi Rusije sa Turskom i Iranom u Siriji neće se pokvariti zbog povlačenja američkih snaga iz te zemlje, rekao je za Sputnjik član Asocijacije vojnih politikologa, potpukovnik u penziji Aleksandar Perendžijev.
Pripadnici 5. grupe specijalnih snaga američke vojske tokom operacije protiv DAEŠ-a u južnoj Siriji - Sputnik Srbija
Američki lukavi plan u Siriji: Posvađati Rusiju sa saveznicima

„Rusija i njeni saveznici u Siriji ne mogu se posvađati zbog povlačenja američkih snaga. Ta izjava o svađi su puste želje. SAD vole da vode informacione operacije. Međutim, ako su oni rekli da će se Rusija posvađati sa saveznicima, to ne znači da će se to i desiti, jer samo povlačenje SAD sa teritorije Sirije nije dovoljno. U tim odnosima vladaju drugi zakoni“, rekao je Perendžijev.

On je naveo da su SAD izjavom Makgregora predstavljene „kao klovn u međunarodnom prostoru“ i da je to imalo za cilj da izazove reakciju subjekata međunarodnog prava koji se nalaze u Siriji.

„Izjava Makgregora izaziva čuđenje, jer nije jasno zašto se celom svetu govori da je povlačenje američkih snaga iz Sirije ’lukav plan‘ i time se otkriva državna i vojna tajnu. To se radi kako bi se izazvala reakcija subjekata međunarodnog prava koji se nalaze u Siriji. SAD se ne može verovati, posebno u njihovim izjavama koje se tiču ratnih poprišta. SAD su klovn u međunarodnom prostoru. Oni sebi daju za pravo da igraju sa subjektima međunarodnog prava i mi smo uključeni u tu igru“, dodao je Perendžijev.

Ranije je pukovnik američke vojske u penziji Duglas Makgregor izjavio da je povlačenje američkih snaga iz Sirije „lukav korak“ zbog kojeg će se Rusija, navodno, posvađati sa svojim saveznicima u tom regionu.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala