Nastavlja se potraga za preživelima u Magnitogorsku, osam osoba poginulo

© Press-služba GU MČS Rossii po Čelяbinskoй oblasti / Uđi u bazu fotografijaSpasioci i vatrogasci na mestu rušenja zgrade u Magnitogorsku
Spasioci i vatrogasci na mestu rušenja zgrade u Magnitogorsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom raščišćavanja ruševina nakon eksplozije gasa u Magnitogorsku, spasioci su pronašli telo osmog poginulog, izjavio je za Sputnjik portparol Glavnog odbora Ministarstva za vanredne situacije Čeljabinske oblasti.

„Da, potvrđujemo informaciju da je prilikom uklanjanja ostataka nađeno telo osmog poginulog. U pitanju je odrasla osoba“, rekao je sagovornik agencije. 

Ranije je Glavni odbor saopštio da je nakon eksplozije gasa u stambenoj zgradi u Magnitogorsku na Uralu ostaje nepoznata sudbina 37 osoba.

Spasioci su naveli da je ispod ruševina izvučeno 12 osoba. Sedmoro je poginulo, a petoro, među kojima i jedno dete, uspelo je da se spasi. Svi povređeni su hospitalizovani.

Trenutno spasioci rade na lociranju još 37 osoba.

Spasioci na mestu rušenja stambene zgrade u Magnitogorsku - Sputnik Srbija
Putin otišao na mesto nesreće na Uralu (video)

U ponedeljak ujutro oko 2 sata po srednjoevropskom vremenu, jedan od ulaza desetospratnice u Magnitogorsku se srušio nakon eksplozije gasa. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije Rusije, uništeno je 26 stanova u kojima je živelo 46 osoba, a u zoni obrušavanja živelo je 120 stanara. Spasioci upozoravaju na opasnost od mogućeg urušavanja dela zgrade.

Mesto nesreće obišao je i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala