Kim: SAD da ne testiraju strpljenje Severne Koreje

© AP Photo / Evan VucciLider Severne Koreje Kim Džong Un
Lider Severne Koreje Kim Džong Un - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je danas da je u potpunosti posvećen denuklearizaciji i da je spreman u bilo koje doba da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, ali je istovremeno upozorio da će tražiti alternativni pravac ukoliko SAD nastave da testiraju njegovo strpljenje i ostave sankcije na snazi.
Kokteli u čast budućeg sastanka američkog predsednika Donalda Trumpa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una u Singapuru - Sputnik Srbija
Događaji koji su promenili svet (foto)

Kim je to rekao u svom prvom ovogodišnjem obraćanju koje je prenosila državna severnokorejska televizija, prenosi Jonhap.

Tokom govora, Kim je pozvao SAD da preduzmu odgovarajuće mere u zamenu za korake denuklearizacije koje je Severna Koreja dosad preduzela, preneo je Tanjug.

Istovremeno, Kim je rekao da bi SAD trebalo da obustave zajedničke vojne vežbe sa Južnom Korejom i da ne raspoređuju strateška vojna sredstva na jugu, prenosi AP.

Kim i Tramp susreli su se 12. juna u Singapuru i tom prilikom dogovorili denuklearizaciju Korejskog poluostrva, ali su pregovori Vašingtona i Pjongjang već mesecima u zastoju oko denuklearizcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala