Eksplozija gasa na Uralu, četiri osobe poginule (foto, video)

© Press-služba MČS RF / Uđi u bazu fotografijaSpasioci traže preživele nakon rušenja zgrade u Magnitogorsku
Spasioci traže preživele nakon rušenja zgrade u Magnitogorsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje četiri osobe su poginule, a 68 se vodi kao nestalo u eksploziji gasa u zgradi u Magnitogorsku na jugu Urala, saopštio je zamenik gubernatora Čeljabinske oblasti Oleg Klimov.

„U toj zgradi živi 110 ljudi. Evakuisano je 19 stanara. Iz ruševina je izvučeno troje preživelih i troje poginulih. Ne zna se šta je sa 79 osoba. One bi mogle da se nalaze pod ruševinama, kod rođaka, ili na odmoru u drugim mestima“, rekao je ranije Klimov.

Prema preliminarnoj istrazi, glavni razlog nesreće je eksplozija gasa, koja je dovela do urušavanje ulaza zgrade.

​Klimov je precizirao da su stanovnici dva susedna ulaza iseljeni i smešteni u školu. Ukupno u zgradi živi oko 1.100 ljudi.

U akciji spasavanja angažovano je 469 ljudi.

​Regionalno ministarstvo zdravstva saopštilo je da se 12 ljudi obratilo za medicinsku pomoć, četiri osobe su hospitalizovane, među njima i jedno dete.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je razgovarao sa gubernatorom Čeljabinske oblasti Borisom Dubrovskim koji ga je izvestio o merama koje regionalne vlasti preduzimaju kako bi pomogle povređenima u Magnitogorsku, saopštila je pres-služba Vlade Rusije.

​Medvedev je istakao da će vlada pružiti svu neophodnu pomoć.

Dubrovski je takođe upoznao predsednika Rusije Vladimira Putina o radu na pružanju pomoći povređenima i porodici poginulih u tragediji, saopštila je pres-služba predsednika.  

Ruska ministarka zdravlja Veronika Skvorcova uputila se u Magnitogorsk po nalogu predsednika Vladimira Putina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala