UN obaveštene o opasnim potezima Prištine

© Sputnik . SAVA RADOVANOVICPremijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je članice UN obavestila o neodgovornim, besmislenim i opasnim potezima Prištine, koja svojim odlukama ugrožava regionalni mir.

Brnabićeva je time demantovala premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja, koji tvrdi da je tražila od članica UN da povuku priznanje nezavisnosti Kosova.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj: Od danas granica Kosova prema Albaniji ne postoji

Ona je rekla da nije pozvala članice UN da povuku priznanje nezavisnosti Kosova, već da je navela da Priština ne poštuje Briselski sporazum, a da je Beograd ispunio sve što je bilo predviđeno tim dokumentom, prenosi Srna beogradske medije.

U pismu se pominje slučaj ubistva Olivera Ivanovića i činjenica da Priština nije dozvolila Beogradu da pomogne u toj istrazi, a ukazano je i na hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i Srba sa Kosmeta, te na upad jedinica Rosu na sever Kosova što je suprotno svim sporazumima.

„Samo sam skrenula pažnju na činjenice, argumente i na to da Priština svojim odlukama ugrožava regionalni mir, stabilnost i sve što se EU trudi da postigne kroz regionalno povezivanje“, istakla je Brnabićeva.

Ona je ponovila da je pismo poslala 16. novembra i da je od tada Priština povećala takse od sto odsto, kao i da je protiv svih sporazuma i sopstvenih zakona i Ustava usvojila odluku o formiranju takozvane vojske Kosova.

Haradinaj je rekao ranije da je neprihvatljivo to što se EU nije oglasila povodom pisma u kojem je, kako tvrdi, Brnabićeva zatražila od zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova da povuku ta priznanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala