Brazil seli amabasadu u Jerusalim?

© AP Photo / Eraldo PeresŽair Bolsonaro
Žair Bolsonaro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da mu je izabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro rekao da je pitanje kada, a ne da li će ta zemlja premestiti u Jerusalim sedište svoje ambasade u Izraelu.

Pogled na Jerusalim sa Maslinove gore - Sputnik Srbija
Australija priznala Zapadni Jerusalim kao prestonicu Izraela
„Bolsonaro mi je rekao da je pitanje kada, a ne da li će premestiti ambasadu u Jerusalim“, rekao je Netanijahu tokom sastanka lidera brazilske jevrejske zajednice u Rio de Žaneiru.

Netanijahu, koji se sa Bolsonarom sastao u petak, rekao je da je izabrani predsednik Brazila prihvatio njegov poziv da poseti Izrael, najverovatnije u martu naredne godine.

Bolsonaro, koji će stupiti na dužnost 1. januara, rekao je da bi voleo da sledi potez američkog predsednika Donalda Trampa i premesti ambasadu, prenosi Rojters.

On se, međutim, suočio sa pritiskom brazilskog poljoprivrednog sektora da to ne učini, jer bi, tvrde, na taj način naneo štetu izvozu brazilske robe u arapske zemlje. Nakon sastanka sa Netanijahuom, Bolsonaro je rekao da su Brazilu „potrebni dobri saveznici, dobri prijatelji, dobra braća, poput Benjamina Netanijahua“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala