Ukrajinski predsednički kandidat: Niko nas ne čeka ni u EU ni u NATO-u

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Petro Porošenko obraća se poslanicima Vrhovne rade
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko obraća se poslanicima Vrhovne rade - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinu niko ne čeka i ne namerava da je prima u sastav Evropske unije i NATO-a, smatra jedan od lidera „Opozicione platforme – Za život“, kandidat na predstojećim predsedničkim izborima u toj zemlji Jurij Bojko.
Graničari na međunarodnom graničnom prelazu Krakovec-Korčeva između Ukrajine i Poljske - Sputnik Srbija
„Iritiramo Evropu i Ameriku“: Ukrajinski general tvrdi da je Kijev izgubio podršku Zapada

Politika evrointegracija je osnovni spoljnopolitički kurs Ukrajine. U novembru je ukrajinski parlament, na predlog predsednika Petra Porošenka, usvojio u prvom čitanju nacrt izmena ukrajinskog ustava, kojim se utvrđuje kurs zemlje prema Evropskoj uniji i NATO-u. 

Prema mišljenju Bojka, glasanje Vrhovne rade za jačanje kursa Ukrajine ka EU i NATO-u, u ustavu neće imati nikakve realne posledice.

„To je prosto politička deklaracija. To su upravo ona pitanja kojima se bavi parlament, ne baveći se realnim sektorom ekonomije, realnim problemima. U NATO-u nas niko neće primiti dok god postoji teritorijalni sukob. A u EU su takođe rekli da nas neće primiti, jer s takvim nivoom korupcije kakav imamo danas, s takvim ekonomskim razvojem i problemima u narednih 10 do 15 godina nemamo tamo šta da tražimo. To je bio jasan signal svih rukovodilaca EU. To je nova deklaracija, a aktuelni parlament je koristi kao element svog predizbornog programa“, rekao je Bojko u intervjuu televizijskom kanalu „112 Ukrajina“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala